Veefokbedrijf Hoving

Onze missie: iedereen laten meegenieten van het landschap, onze dieren, de natuur en onze (h)eerlijke zuivel- en vleesproducten.

Veefokbedrijf Hoving

Even voorstellen: wij zijn Freerk, Marjan en Henk-Jan Hoving. We runnen Veefokbedrijf Hoving aan de Oosterweg 123-125. Ons hart ligt bij de dieren, de natuur en het milieu. En die liefde delen we graag met zoveel mogelijk mensen.

Bezoek ons

Dit zijn wij

Wij zijn een echt familiebedrijf, want ook de overige familieleden steken regelmatig de handen uit de mouwen. Op het extensief bedrijf van ruim 100 hectare houden we ongeveer 125 melkkoeien met bijbehorend jongvee en 70 fokschapen plus bijbehorende lammeren. Veefokbedrijf Hoving ligt op de flank van de Hondsrug, tussen Groningen en Haren. Rond 1600 heeft het bedrijf zich op deze strategische locatie als eerste boer gevestigd. En daar zijn we best trots op!

Wat we doen

Onze dag begint en eindigt altijd met melken, voeren en de ligboxen van de koeien strooien. Wat we daartussenin doen, is elk seizoen anders. Onze basis is het fokken en verzorgen van onze eigen Holstein-Friesian melkkoeien. Hun voer – gras, snijmais en korrelmais − verbouwen we zelf. Dat is kwalitatief hoogwaardig en de korrelmais dient als gedeeltelijke vervanging van krachtvoer. Onze schapen onderhouden de grasmat. Heel duurzaam, want daardoor hoeven we bijna nooit nieuw gras in te zaaien. In maart worden er elk jaar lammetjes geboren.

Verder steken we veel tijd en energie in het onderhouden van ons mooie Groningse landschap. De zo karakteristieke hagen en houtwallen, het open karakter; dat moet absoluut behouden blijven! Daar doen wij ons uiterste best voor. Net als voor de weidevogels, zoals de kievit, grutto en tureluur. 

‘Missie: iedereen laten meegenieten van het landschap, onze dieren, de natuur en onze (h)eerlijke zuivel- en vleesproducten’

Onze producten

We leveren de melk van onze koeien aan Friesland Campina, maar een klein deel van de verse melk verwerken we in een speciale productieruimte tot (h)eerlijke zuivelproducten: melk, yoghurt, vla, chocolademelk en kefir. We verkopen ook rundvlees van onze eigen koeien in handige vleespakketten. De buurt laten we graag meegenieten van al dit lekkers. Daarom hebben we een boerderijwinkel, genaamd Harener Holt – voor iedereen die houdt van lokaal, vers, smaakvol en rechtstreeks van de boerderij. Ons lamsvlees wordt via plaatselijke slagers verkocht. 

Onze passie

Het welzijn van onze dieren is voor ons het allerbelangrijkste. Daar begint en eindigt alles mee. Als het met de dieren niet goed gaat, gaat het met ons niet goed, zo simpel is het. Dus zijn we altijd bezig met verzorgen, goede voeding, goede huisvesting en een goed klimaat. De stal is diervriendelijk ingericht en in de zomer lopen de koeien overdag in de wei. 

Dit willen we bereiken

Ons doel is een duurzaam, toekomstbestendig bedrijf te zijn én te blijven − levensvatbaar voor de volgende generatie en een onmisbaar onderdeel van Haren. De ruimte is beperkt en moet voor iedereen leefbaar blijven. Wonen, werken, recreëren, ondernemen, natuur- en milieubehoud; het is allemaal even belangrijk. Alles wat wij dagelijks doen, staat in het teken van dit doel. In dit kader past ook dat we inmiddels volledig voorzien in onze eigen energiebehoefte.

Kom langs bij Veefokbedrijf Hoving

Iedereen is van harte welkom in onze boerderijwinkel Harener Holt voor onze verse producten. Een kijkje in de stal nemen mag ook, maar blijf voor je eigen veiligheid altijd in de staldeur staan. In het voorjaar, als de koeien weer voor het eerst de wei in gaan, kun je ook langskomen om te kijken. Bij vragen staan we je graag te woord, maar we rekenen op je begrip als dat door drukte even niet lukt. Voel je welkom!  

map Adres
Oosterweg 123-125
9751 PE Haren

mail hoving@comveeweb.nl
phone Freerk: 06 – 12 58 36 30
phone Marjan: 06 – 30 84 16 93

Ons assortiment

Zuivel

Kaas

Vlees