Streekproducten

Streekproducten

Wil jij genieten van de streekproducten? Dat kan! De betrokken agrariërs maken heerlijke verse ambachtelijke zuivelproducten als melk, yoghurt, ijs en kaas. Ook kun je mooi en puur natuurlijk rund- en lamsvlees uit de omgeving kopen. De producten koop je in de boerderijwinkels.

IJs

Heerlijk ambachtelijk ijs dat vers is gemaakt door de boer. Een ware delicatesse, dat proef en ervaar als je ijs koopt bij IJsboerderij De Onnerpolder. 

Het ijs wordt gemaakt van weidemelk van de eigen koeien, die een groot gedeelte van het jaar in de weiden van het unieke natuurgebied ten westen van het Zuildlaardermeer grazen.  

Of je nou houdt van aardbeien of chocolade, het ambachtelijke ijs is te koop in allerlei verschillende smaken. Van april tot oktober kun je een ijsje komen eten op het terras. 

Proef de ambacht en wetenschap dat je een product eet dat met liefde en zorg is gemaakt.

Verkrijgbaar bij:

Zuivel

Ontdek de prachtige zuivelproducten melk, chocolademelk, yoghurt, vla, hangop, zelf gekarnde karnemelk, kefir en boter die boeren in het Harense buitengebied maken. 

De producten zijn rijk aan voedingsstoffen zoals calcium, eiwitten, vitamines en mineralen. 

Bij de ene boer koop je de lokaal bereide zuivel direct uit de koeling en bij de ander stap je letterlijk de oude koeienstal binnen, waar je het boerenleven van vroeger terugziet.

Of je nu een gezonde levensstijl nastreeft of gewoon van heerlijk eten houdt, de zuivelproducten zijn een uitstekende keuze. Probeer ze en ontdek de heerlijke smaken!

Verkrijgbaar bij:

Kaas

Of je nu op zoek bent naar een milde jonge kaas, een pittige oude kaas of kruidige kaas, de boeren hebben voor ieder wat wils in hun assortiment. 

De kaasproducten worden met zorg bereid door ervaren kaasmakers. Het resultaat is een unieke smaakbeleving die je niet wilt missen.

Geniet van de kaas op een vers broodje of als onderdeel van een kaasplankje bij de borrel. Ook kun je de kaas verwerken in diverse gerechten, zoals pasta’s en hartige taarten. 

Laat je verrassen door de smaken van de kaasproducten!

Verkrijgbaar bij:

Vlees

Ben je op zoek naar lokaal, vers, smaakvol vlees? De boeren verkopen diervriendelijk en duurzaam rund- lams- en varkensvlees, maar ook kip. 

Trots zijn de boeren en slagers om hun vlees uit de regio aan te bieden, zodat je meegeniet van deze prachtige producten. 

Bij een aantal boeren kun je ook vleespaketten kopen. Meer informatie hierover lees je op de bedrijfsprofiel pagina of website van de desbetreffende boer. 

Kortom, een uniek assortiment van verschillende rassen als de Limousien en Blondes d’Aquitaine, dat vrij uitloopt, op de eigen boerderij is opgegroeid  en wordt bereid voor liefhebbers van kwaliteitsvlees!

Verkrijgbaar bij:

Kerstbomen

Duizenden kerstbomen, van klein tot groot, in allerlei verschillende soorten. Je kunt geen kerstboom bedenken of kerstbomenkwekerij Bolhuis heeft ‘m op het veld staan. 

Wil je een fijnspar, nordmann, omorika of een blauwspar? Je vindt ze 365 dagen per jaar in Haren aan de Rijkstraatweg.

De kerstbomen zijn niet alleen mooi, maar ze worden ook het hele jaar door verzorgd. Bovendien krijg je uitstekende service en kun je terecht voor advies over de verzorging. De boom wordt zelfs voor je ingepakt, zodat je hem gemakkelijk mee naar huis kunt nemen. 

Kom naar de kerstbomenkwekerij aan de Rijkstraatweg om jouw perfecte kerstboom uit te zoeken! 

Verkrijgbaar bij:

Brood

Wilma’s Erf verkoopt 100% biologisch brood,  dat op authentieke wijze wordt gemaakt door hun eigen bakker van eerlijke en puur natuurlijke ingrediënten, zonder toevoegingen.

Het resultaat is heerlijk gezond brood, vol voedingstoffen en smaak. Het assortiment bestaat uit verschillende soorten brood, van krokante volkorenbroden tot luchtige broden en lekker licht meergranenbrood. Ook is er ruime keuze uit andere lekkernijen, zoals spelt-haverkoek,  notenrondos, mueslirepen en meer.

Kom je eens langs? En ontdek de smaak van ambachtelijk gebakken biologisch brood en ander lekkers. Voor iedereen die houdt van écht lekker!

Verkrijgbaar bij: