Het landschap

De ondernemers van GOH maken mooie agrarische producten en tegelijkertijd zorgen zij dat het landschap en de natuur behouden blijft.

Wat doet GOH

GOH heeft een zichtbare en vindbare rol. Zo vervullen we een informatie- en verbindfunctie.

Dat wat je in en om het landschap in het buitengebied van Haren ziet, doen de betrokken agrarische ondernemers van GOH. Van het houden van schapen, koeien en paarden, het kweken van kerstbomen tot het aanleggen en behouden van heggen en wallen. In het landschapsbeheer en de dagelijkse bedrijfsvoering speelt dit allemaal een cruciale rol.

In de omgeving is GOH de verbinding voor iedereen die betrokken is bij het Harense landschap.

Hoe we dat doen

We halen energie en voldoening uit het feit dat we onze passie en kennis over het landschaps- en natuurbeheer in het Harense buitengebied kunnen delen, dat we inspirators voor anderen kunnen zijn, er een gezond en toekomstgericht bestaansrecht is voor het buitengebied.

Zo maken we zichtbaar en tastbaar wat de agrariërs elke dag doen, wat de resultaten zijn die zij als individu en groep bereiken, welke dieren in het buitengebied leven en welke werkzaamheden voor het landschapsbeheer vanuit betrokkenheid worden uitgevoerd.

Dit zorgt er mede voor dat je niet wandelt in een volgebouwd gebied of alleen uitkijkt naar een ree of kraai, maar juist een diversiteit van weidevogels, vlinders, hazen, bomen en planten ziet. Kortom: de verbinding met het landschap is gemaakt en behouden door de agrariërs.

Via de bedrijfsprofielen is op een persoonlijke manier zichtbaar wie de gezichten zijn achter de agrarische bedrijven en wat zij doen. Een ander onderdeel zijn de streekproducten en de borden in het landschap.

Bekijk profielen

Feiten en cijfers

1.500±

Hectare in beheer

14

Agrarische ondernemers

UNESCO

Global Geopark

3

Werk met zand, veen en klei

UNIEK

Unieke ligging

400

Al 400 jaar betrokken